top of page

סוכר ואנטי אייג'ינג

לא תארתם לעצמכם, נכון?


סכרור (או גליקציה) הוא תגובה כימית טבעית שבמהלכה מתחברות מולקולות סוכר לחלבונים ולחומרים נוספים בגופנו. התוצרים שלו נחשבים למסוכנים מכיוון שביכולתם לא רק לשנות, אלא גם לגרום נזק ממשי למבנה החלבונים ולסכן את תפקודן של מערכות שונות בגוף.


כשהגוף מנסה לפרק את תוצרי תהליך הגליקציה, מערכת החיסון מייצרת מצב דלקתי שאמור לעזור לגוף להתמודד עם וירוסים וחיידקים, אבל, כשיש צריכה מוגברת של סוכר באופן קבוע, המצב הדלקתי הופך לכרוני. בעצם נוצר מצב התורם להתפתחות מחלות כמו סוכרת ולהזדקנות מואצת של התאים.


מחלות עוריות שקשורות למצב הדלקתי הן אקנה, רוזיציאה, אטופיק דרמטיטיס ואפילו פסוריאזיס.


ובנוגע לאנטי אייג'ינג שלשמו התכנסנו בכתבה זו – צריכת סוכר עודפת גורמת בסופו של דבר לפגיעה בסיבי הקולגן והאלסטין אשר אחראים למראה המתוח והחיוני של העור. הוא עלול להפוך יבש יותר, פחות אלסטי, בעל מראה עמום ולהאיץ את היווצרות הקמטים.

אותם סיבים שכולם במירוץ אחריהם ומנסים לעודד אותם להתחדש, לצד שימוש בתכשירים מתאימים ותהליכים לחידוש הקולגן, ראוי שבמקביל נוריד את כמות הסוכר שאנו צורכים.


זה לא אומר שצריך לוותר על הקינוחים האהובים עליכם, רק לזכור שלא להגזים. ツ


לסיום - מצרפת עבורכם קישורים לכמה מוצרי אנטי אייג׳ינג מומלצים:

טיפים וכתבות

כשסקרנות וידע נפגשים

bottom of page